50

Federations Around The World

250,000

Active Members Worldwide

4,000,000

Israeli Lives Impacted

WIZO’s historie

Målsætningen for WIZO – Women’s International Zionist Organisation – er i dag, som da WIZO blev grundlagt i 1920, at hjælpe kvinder og børn i Israel.

I dag tæller WIZO ca. 255.000 medlemmer i 52 lande. WIZO Danmark støtter institutionen ”Lotus” i Karmiel i Israel økonomisk. Institutionen har 78 børn i alderen 6 mdr. til 3 år. Mange af børnene er indvandrere fra det tidligere Sovjetunionen og Etiopien. 10% af børnene er henvist af de sociale myndigheder.

WIZO gør et stort arbejde for at lette integrationen for mere end 600.000 nye medborgere, som er strømmet til Israel inden for de senere år. De har store tilpasningsvanskeligheder, som skal overvindes ved såvel personlig rådgivning som genoptræning på fagskoler og skoler. Også her spiller WIZO en vigtig rolle.

Pengene skaffes fra alverdens lande gennem afholdelse af basarer og indsamlinger og ved tegning af fadderskaber. WIZO Danmark (stiftet i 1946), der har ca. 400 medlemmer og 147 faddere, er meget aktiv i dette arbejde. WIZO er medlem af Danske Kvinders Nationalråd, og alle bidrag til WIZO’s arbejde er fradragsberettiget efter gældende skattelov.

WIZO Danmark gør et socialt og humanitært arbejde for børn, syge og ældre herhjemme, idet 10% af de indsamlede midler går til jødiske institutioner her i landet.

Blogs

***** NY DATO***** AVISHAY GAZIEL besøger WIZO Danmark

***** NY DATO***** AVISHAY GAZIEL besøger WIZO Danmark

Kom og hør Avishay Gaziel den 08. januar i DJH, der bl.a. vil tale om 'Bring-Them-Home'-aktionerne Avishay Gaziel er en af de frivillige fra gruppen Hostage and Missing Families Forum, der står bag de fredelige 'Bring-them-home'-aktioner som man den seneste tid har...

WIZO DANMARKS NYHEDSBREV nr. 3, 2023. 21. årgang

WIZO DANMARKS NYHEDSBREV nr. 3, 2023. 21. årgang

WIZO DANMARKS NYHEDSBREV nr. 3, 2023. 21. årgang Formanden har ordet:  Lige om lidt er det Rosh Hashanah og første aften Rosh Hashanah er fredag d. 15. september 2023. Jeg håber, at I har mulighed for at mødes med familie og venner til en hyggelig og traditionel Rosh...

CONNECT WITH US

 

Krystalgade 12, 2. DK-1172 København K