Hvad WIZO Danmark støtter i Israel og i DK:

WIZO Danmark sponsorerer flere projekter og institutioner i Israel:
Vuggestuen Lotus, der ligger i Karmiel med plads til 76 børn i alderen 0-5 år. Her har man også en godnatlæsnings-ordning (Sifriyat Pijama), hvor børnene får en bog om måneden til godnatlæsning, så både børn og forældre øger deres læsefærdigheder.

Pardes Katz, der er en slags SFO særligt for etiopiske børn fra 6-18 år, hvor man kan få hjælp til lektielæsning, imens forældrene får hjælp til at forbedre deres færdigheder med henblik på at komme på arbejdsmarkedet.

Derudover har vi ydet et betydeligt beløb til Gan Vanof, som er en ungdomslandsby for unge i risikogruppen med en række fritids– og uddannelsesmæssige aktiviteter.
Derudover støtter WIZO Danmark 70 teenagere, der var på flugt fra Ukraine og Rusland, som har fået ophold på en WIZO-kostskole.

WIZO Danmarks opgaver i Israel er endvidere at bruge tid og energi på som en NGO at presse den til enhver siddende regering til at sætte større beløb på Finansloven til social velfærd.

WIZO Danmark støtter ligeledes en række projekter i det dansk jødiske samfund, bl.a. Carolineskolen og børnehaven som vi har støttet med store og små beløb gennem årene.

I år har vi kunnet støtte Dansk Zionistforbunds rejse til Israel for ungdomspolitikere, SJUF’s skandinaviske nytårskomsammen, Det Jødiske Samfunds sommerlejr og tilskud til foredragsholder og rejse i forbindelse med kulturfestivalen.