WIZO DANMARKS NYHEDSBREV nr. 3, 2023. 21. årgang
Formanden har ordet: 
Lige om lidt er det Rosh Hashanah og første aften Rosh Hashanah er fredag d. 15. september 2023. Jeg håber, at I har mulighed for at mødes med familie og venner til en hyggelig og traditionel Rosh Hashanah middag/frokost. Lige nu er der mange muligheder for at samle gode smagfulde æbler og hente god dansk honning hos den lokale biavler til nytårs-bordet.

Jeg vil på vegne af hele bestyrelsen i WIZO Danmark og World WIZO benytte lejligheden til at takke for den store opbakning fra jer medlemmer, faddere og øvrige bidragydere gennem kontingent-betalinger og donationer, som gør os i stand til at støtte trængende kvinder og børn i Israel.

Dernæst vil jeg henlede jeres opmærksomhed, at for at WIZO Danmark kan være en §8A forening, er der to kriterier som skal opfyldes. Vi skal have 300 kontingentbetalende medlemmer samt over 100 gavegivere, der vel at mærke har givet 200 kr. eller derover. Vi er ikke helt i mål endnu, og derfor skal vi lægge vores fokus på dette i det resterende år.

Det siger sig selv, at vi gerne vil fortsætte som forening, og med at kunne støtte jødisk liv både i Israel og i Danmark. Vi hører meget gerne fra jer, hvis I har én i vennekredsen, som kunne tænkes at ville være nyt medlem. I er også meget velkomne til at kontakte mig, hvis I har forslag og ideer til, hvordan vi får flere medlemmer og får skabt mere liv i WIZO Danmark. Det vil vi tage imod med kyshånd. Bestyrelsen arbejder lige nu på planlægning af fremtidige arrangementer, og det første er allerede planlagt til den 27. november, som man kan se længere nede i dette nyhedsbrev.

Jeg ønsker jer et shana tova umetukah

Marina Sevel-Lilholt

Husk at betale kontingent til WIZO Danmark for 2023 på mobilepay: 67755 eller til bank: 4180 – 9027386
WIZO Danmark ønsker alle WIZO-venner Shana Tova Umetuka.
Vi markerer helligdagene i synagogen med festlige gudstjenester, hvor der blæses i shofarhorn og i hjemmet, hvor vi dypper æbler i honning, der bekræfter ønsket om, at alle må få et godt og sødt år.
Selvom vi lever i en tid med store udfordringer: klimakrise, krig i Europa, flygtningestrømme og en meget kritisk situation i Israel, håber vi, som der er tradition for mellem Rosh Hashanah og Jom Kippur, at det nye år må bringe fred og forsoning.
WIZO Danmark har efter generalforsamlingen konstitueret sig og den nye bestyrelse består af følgende:
Formand: Marina Sevel-Lilholt
Næstformand: Anne-Marie Katznelson
Medlemmer: Karen Henriksen, Monica Salimanov, Jaffa Krasnik
Anat Taboul Henriksen, Gitta Meyer og Judith Andersen
Vered-gruppen samlede ind til WIZO i forbindelse med en byvandring
Vered-gruppen er en stor Wizo-gruppe, som har været sammen i mere end 30 år og gruppens aktiviteter har udviklet sig over år.  Vi skiftes til at stå for arrangementer og det er altid dejligt at ses.
Den 14. maj 2023, en forårsdag med sol og varme, var Vered-gruppen på byvandring med Bente Kaznelson og ved denne lejlighed samlede vi 5299 kr. ind til WIZO.
Vi blev vist rundt og fik fortalt anekdoter om danske jøder i København. Bente gjorde dette gratis, så på den måde har hun også bidraget til det indsamlede beløb.
Annette Tzfanya

WIZO Danmark takker for det meget generøse beløb

Tusind tak for jeres bidrag
Tusind tak til alle jer, der tog imod opfordringen og indbetalte et gavebeløb til WIZO Danmark så vi igen kan gøre os forhåbninger om at opnå status som en §8A forening. 90 medlemmer har betalt et gavebeløb på 200 kr. eller derover i 2023 og vi kan ikke få armene ned. Vi er meget taknemmelige over jeres støtte. Vi mangler dog stadig 10 gavegivere, der følger trop og vi håber, der sidder nogle derude, som måske kan undvære 200 kr. så vi kan komme helt i mål inden 1. oktober, som er absolut sidste frist. Vi skal dog lige gøre opmærksom på, at man kun kan tælle som gavegiver én gang i løbet af et år.
Betaling af kontingent er lige så vigtigt
Over halvdelen af vores medlemmer mangler desværre stadig at betale kontingent. Vi ved godt, at man kan vente med at betale til december, men fordi det er vigtigere end nogensinde før, vil vi gerne opfordre jer til at betale kontingent så hurtigt som muligt, så vi ved, hvor vi står i forhold til WIZO Danmarks fremtid. Det koster 150 kr. for studerende og pensionister og 250 kr. for øvrige. Er du i tvivl om du har betalt, kan du altid ringe til WIZOs kontor eller sende en mail på kontakt@wizo.dk, så undersøger vi det for dig. Vi ser frem til at modtage din kontingentbetaling inden længe.
Forstå dig selv, og find din egen vej

WIZO Danmarks første arrangement i dette efterår er et foredrag med psykolog og stifter af UngTerapi, Maja Vain Gilbert. Maja er aktuel med bogen PUST UD! Guide til unge i en stresset verden.
“Tanker og følelser hænger sammen. Tanker holder os fast i følelserne og forlænger dem – særligt de negative. Overtænkning, selvkritik og negative spiraler. Følelserne løber af med os, og de er både kloge, tilfældige, vigtige og forstyrrende. Sådan er livet. Men det gælder om at sortere i følelserne, lytte til nogle og lukke ørerne for andre. Rumme dem.
Der er en masse ting, man burde hele tiden: Se godt ud, træne, have mange venner, feste, tjene penge og få gode karakterer. Samfundets idéer om unges liv og præstationer kan give stress og pres. Men du kan lære at være kritisk overfor kravene, håndtere dem og finde ind til dine egne værdier.
Don’t get me wrong. Ungdommen har altid været et svært sted i livet. Der er op- og nedture til alle. Men det kan godt blive lidt lettere at håndtere – og der er mange gode veje for dig at gå. PUST UD! er første skridt.”

Tid: Den 27. november kl. 19.00
Sted: Kontakt kontoret for mere info.
Pris: 50 kr. Kan betales kontant eller via mobilpay ved indgangen
Tilmelding: Senest mandag den 20. november

Save the dates
WIZO Danmark har andre events i støbeskeen og derfor vil vi allerede nu bede jer om at reservere disse datoer:
Mandag den 8. januar 2024 19.00-21.00
Mandag den 26. februar 2024 19.00-21.00
Tirsdag den 21. maj 2024 19.00-21.00
Bliv medlem af WIZO Danmark og vær med til at gøre en forskel for kvinder og børn
WIZO – Womens International Zionist Organisation
WIZO yder hjælp til socialt trængte og udsatte kvinder og børn i Israel.
WIZO er Israels største NGO og driver 180 daginstitutioner, ni skoler og to hjem for voldsramte kvinder og deres børn.
WIZO er en upolitisk international bevægelse dedikeret til at fremme kvinders status og rettigheder.
WIZO Danmark er en dansk kvindeorganisation, som er sponsor for vuggestuen Lotus i Israel. Der er plads til 76 børn fra 0-5 år. Mange af børnene er indvandrere fra det tidligere Sovjetunionen og Etiopien og kommer fra socialt belastede familier.
Det gælder for alle WIZO’s institutioner, at både børn og personale kommer fra såvel jødiske, arabiske og drusiske befolkningsgrupper i Israel.
WIZO Danmark samler penge ind via medlemskontingenter, gaver, fadderskaber, sponsorkort og fødselsdagshilsener.
10 procent af de indsamlede midler går til formål i det jødiske samfund i Danmark
Hvorfor være medlem af WIZO Danmark? Alle jødiske kvinder eller kvinder med en jødisk tilknytning kan blive medlem af WIZO Danmark. Uanset om du har dit udspring i den dansk-jødiske menighed eller ej, giver et medlemskab af WIZO Danmark dig mulighed for at styrke dit jødiske netværk.
Kunne det være noget for dig er du velkommen til at kontakte os på kontakt@wizo.dk eller på 27810100 for at høre nærmere.
Et medlemskab koster 150 kr. for studerende og pensionister og 250 kr. for øvrige – om året.
Vi glæder os til at høre fra dig.

RUNDE OG HALVRUNDE FØDSELSDAGE

Oktober: Helen Rosenfeld, Mona Schkolnik, Helen Demsitz, Deborah Møller, Genia Heckscher og Pia Stühler
November: Beret Vainer, Lykke Lago og Ina Gross
December: Annette Freifeldt og Birte Kont
FØDSELSDAGSFONDEN
Juni: 0 kr. :
Juli: 1000 kr. : Judith Levin
August : 500 kr.: Charly Garbarsch og Olga Lindow
GAVER
Juni: 1453 kr.: Anat Taboul Henriksen, Karen Henriksen, Anne-Marie Katznelson, Jaffa Krasnik, Marina Sevel-Lilholt, Gitta Meyer, Franciszka Nersting, Miriam Simone Skolnik og Henia Vrazda
Juli: 1000 kr.: Tine Bach, Anni Glick, Marina Sevel-Lilholt, Rebekka Sevel-Lilholt og Annie Tikotzki
August: 11.276 kr. : Hanne Altermann, Mathilda Bach-Frommer, Linda Berkowitz, Mette Langballe Cohen, Sigge Enk, Mirjam Gelfer-Jørgensen, Vivi Goldstein, Ira Hartogsohn, Lene Hesse, Gila Jarom, Lissy Inge Bundgård Jensen, Gitte Jordan, Rebecca Kormind, Vivian Kviat, Aviva Lørup, Anja Nathan, Elena Nivaro, Malu Piczenik, Marianne Plisskin, Birthe Plon, Jeanette Woolff Reilund, Nina Roth, Carsten Rønneberg, Peter Samrén, Eva Schwarz, Jeppe Sevel-Lilholt, Anne Weimar og Vered-gruppen
FÅ KONTINGENTBETALINGEN TIL WIZO DANMARK UD AF VERDEN – BETAL FOR 2023 nu
Pensionister og studerende:150 kr.
Øvrige medlemmer: 250 kr.
Konto nr. 4180 9027386
MobilePay: 67755
Mærk venligst indbetalingen: “Kontingent 2023”
Kontingentbetalingen kan ikke fratrækkes i SKAT.
WIZO håber ved din indbetaling igen at blive godkendt efter paragraf 8A i indsamlingsloven, som betyder at bidragsydere kan trække deres bidrag på op til 17.000 kr. fra i skat. Hvis du ønsker at trække dit bidrag fra i skat, skal du huske at oplyse dit CPR-nummer til WIZO kontoret. 
FORÆR ET MEDLEMSKAB TIL WIZO DANMARK
Står du og mangler en fødselsdagsgave til din datter, din kusine, din mor, din søster, din niece, din svigerinde eller din moster, har du mulighed for at forære hende et års medlemskab til WIZO Danmark.
Studerende og pensionister 150 kr. Øvrige 250 kr. Kontakt WIZO på kontakt@wizo.dk eller på 27810100, så laver vi et gavekort til dig.