Børn måtte evakueres fra flere af WIZOs institutioner under den storbrand, der hærgede Haifa og omegn i slutningen af november 2016. En af institutionerne, kostskolen ”Ahuzat Yeladim” i Haifa, blev delvist brændt. Kostskolen huser særligt skrøbelige børn i alderen 7 – 16 år, flere med alvorlige diagnoser. Alle 100 elever blev evakueret i samme øjeblik, ilden var tæt på skolen. Nogle kunne sendes hjem til deres forældre, andre blev kørt til en anden WIZO kostskole, hvor der allerede var indkvarteret midlertidigt hjemløse familier på flugt fra brandene, og endelig kom de skrøbeligste elever med hjem hos lærere og andre af skolens medarbejdere, som børnene er knyttede til. Også børnenes kæledyr, der holder til i et lille hus med indhegnet have, blev evakueret. Hvilket var et stort held, idet såvel dette område som det terapeutiske haveområde, drivhus og en del af en skolebygning brændte.

Vi beder om et økonomisk bidrag til hjælp for genopbygningen af skolens brændte områder, så eleverne hurtigst muligt kan få deres vante omgivelser igen. Ligeledes vil vi gerne have fyldt WIZOs akut-nødhjælpskasse op igen, efter at en større del er blevet brugt til at dække udgifter for husningen af midlertidigt hjemløse familier.

Bidrag modtages med stor taknemlighed og bedes overført til WIZO Danmarks konto: 4180-9027386 mærket Storbrand, eller på MobilePay tlf.nr.: 27810100 påført teksten: Storbrand. Husk at alle bidrag er fradragsberettigede.

OBS: Indsamlingen er afsluttet!

Bestyrelsen v/Dorrit Raiter